• Wie zijn

    Hans Buis & Karin Blekkingh

Ons team

Karin Blekkingh is een betrokken en doortastende mediator.

De menselijke maat staat bij haar voorop. Karin werkt sinds 2008 als MfN gecertificeerd registermediator. 

U kunt bij haar terecht voor de volledige professionele afwikkeling van uw scheiding;     van omgangsregeling tot boedelscheiding.

Karin is een specialist in het berekenen van partner-en kinderalimentatie.

Karin heeft veel ervaring met mediations bij vechtscheidingen en zaken waarbij persoonlijkheidsstoornissen, psychiatrische ziektebeelden en huiselijke geweld aan de orde zijn. Regelmatig krijgt zij verwijzingen van de Rechtbanken en hulpverlenende instanties zoals Jeugdzorg en de GGZ.

Zij is daarnaast gespecialiseerd in arbeids- en overheidsconflicten. Haar jarenlange werkervaring bij de gemeentelijke overheid maakt haar bij uitstek geschikt voor hulp bij geschillen op de werkvloer, bij geschillen met de overheid  op alle denkbare terreinen, maar vooral ook op de terreinen Bouwen, Ruimtelijke Ordening, Milieu en WMO en tussen burgers onderling.

Karin is ook een erkend mediator in Strafzaken en behandelt in die hoedanigheid zaken tussen daders en slachtoffers, hoofdzakelijk via verwijzingen van de Rechtbanken.

Zij is als rechtbankmediator aangesloten bij de rechtbanken van Midden-Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en bij de Raad van State in Den Haag. Zij is via de Raad voor Rechtsbijstand gerechtigd tot het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand voor cliënten met een laag inkomen. 

Tenslotte is Karin  een ervaren en veel gevraagd trainer/docent bij diverse opleidingsinstituten.

Zij leidt tevens beginnende mediators op.


Mr. Hans Buis is een bevlogen en inspirerende mediator.

Mediation is zijn passie.

Sinds 2008 heeft hij een bloeiende mediation praktijk.

De mediations die hij leidt brengen partijen altijd verder. In verreweg de meeste gevallen bereiken partijen bij hem een oplossing van hun geschillen. De kracht van Hans is dat hij de onderliggende zorgen en angsten van cliënten weet te herkennen en die zichtbaar maakt. Van daaruit begeleidt hij de cliënten naar constructieve oplossingen waarmee zij verder kunnen.

Hans is een ervaren familiemediator.  U kunt bij hem terecht voor alle aspecten van een echtscheiding. Of het nu gaat om een omgangsregeling, alimentatie, de verdeling van bezittingen en schulden: bij hem bent u in goede handen! Verder onderscheidt Hans zich bij mediations over arbeidsconflicten; conflicten tussen buren en conflicten tussen overheden en burgers.

Zijn pré is dat hij is afgestudeerd in het Burgerlijk Recht en dat hij tevens specialist Bestuursrecht is.

Hans kent de taal van de overheid omdat hij daar jarenlang heeft gewerkt. Hij weet wat er voor nodig is om de gemeentelijke vertegenwoordigers niet in regels maar in oplossingen te laten denken. Daardoor is hij bij uitstek geschikt om te bemiddelen in geschillen met de overheid over bijvoorbeeld zorgverlening, bouwen, wonen, en ruimtelijke ordening.

Hans is als rechtbankmediator aangesloten bij de rechtbanken Midden-Nederland, Noord-Holland, Amsterdam en Oost-Brabant. Hij is daarom tevens bevoegd om bij de Raad voor Rechtsbijstand voor cliënten met een laag inkomen aanvragen in te dienen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Hans is ook gecertificeerd mediator in Strafzaken. Hij bemiddelt in die hoedanigheid tussen daders en slachtoffers.

Zijn werkgebied bestrijkt heel Nederland. Hans heeft internationale ervaring.

Vanaf 1995 is hij als trainer/docent verbonden aan diverse opleidingsinstituten. Hij geeft trainingen mediationvaardigheden en verzorgt juridische opleidingen. Hij leidt ook beginnende mediators op.

  • Erkenning & certificaat