• Mediation in

  straf- en herstelzaken

Strafzaken

In onze praktijk werken wij ook als mediator in straf en herstelzaken. Hiervoor hebben wij de specialisatie opleiding Mediator in Strafzaken gevolgd. 

Mediation in strafzaken, meestal in Nederland herstelbemiddeling genoemd, heeft als doel de schade van strafbaar gedrag te herstellen. 

Slachtoffers krijgen door mediation in strafzaken een stem en de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in de gebeurtenis. Zij kunnen aangeven welke effecten het strafbare gedrag op hen en hun omgeving heeft gehad, welke vragen bij hen leven en op welke manier daders kunnen bijdragen aan herstel. Daders worden zo geconfronteerd met die effecten, krijgen meer besef van de gevolgen van hun daden, en krijgen de mogelijkheid om op een constructieve manier bij te dragen aan herstel. 

Slachtoffers geven aan dat een mediationprocedure hen niet alleen de mogelijkheid geeft tot herstel en verwerking maar ook leidt tot erkenning en respect. 

Voor de daders betekent het een kans om schoon schip te maken en niet in negativiteit te blijven hangen of af te glijden in een neerwaartse spiraal. 

Het is ook mogelijk om deze vorm van herstelbemiddeling in te zetten in situaties (van normoverschrijdend gedrag) waarmee u in uw organisatie te maken krijgt of kunt krijgen. Dat hoeft niet perse strafbaar gedrag te zijn. 

 • Stel Uw vraag

  Stel uw vraag

 • Bel met ons

  Bel direct met onze mediators

  06 - 57 94 35 91 (Karin Blekkingh)
  06 - 24 87 25 78 (Hans Buis)

 • Erkenning & certificaat